به گزارش «فرهیختگان»، سیدمجید حسینی، عضو هیاتعلمی دانشگاه تهران و فعال و کارشناس حوزه آموزش در گفتوگو با «فرهیختگان» در این رابطه خاطرنشان کرد: «مساله اصلی این است که نظم آموزشوپرورش ما امروز یک نظم نابرابر است. کسانی که در روستاها و مناطق حاشیهای و جنوب تهران و سیستانوبلوچستان، خوزستان و... زندگی میکنند، از هر خدمت آموزشوپرورش محروم هستند. فرق نمیکند این خدمت حضوری یا غیرحضوری و نیمهحضوری باشد. اگر حضوری باشد کلاس ندارند، اگر نیمهحضوری باشد مدرسه ندارند و اگر غیرحضوری باشد اینترنت ندارند. آپشنهایی که آموزشوپرورش طرح میکند، چون بر بستر همان نابرابری است که بهرسمیت میشناسد، آموزشوپرورش آن نابرابری را رسمی کرده او پشت مدارس غیرانتفاعی ایستاده است و دائما از غیرانتفاعی و خصوصی شدن آموزش دفاع میکند، پس هر اتفاقی در راستای کرونا هم تعریف شود بر بستر همان نابرابری دوباره موجب افزایش نابرابری میشود.
وی ادامه داد: مساله اصلی این است که آموزشوپرورش مطابق سند تحول خود باید جهتگیریهای خود را نسبت به حمایت از عدالتمحور کردن نظام آموزشی تغییر بدهد. آن زمان هر تصمیمی براساس پروتکلهای سلامت بگیرد بهنفع همه خواهد بود، ولی الان هر تصمیمی بگیرد چون آن منطقی که نظام آموزشی را پیش میبرد خصوصیسازی و ساختار نابرابر است، بهضرر پایینیها و بهسود بالاییهاست. الان فرض کنید نیمهحضوری باشد مدارس غیرانتفاعی آماده هستند به هر شکلی آن را اجرا کنند. ولی وقتی دو هزار و 500 کلاس در استان بلوچستان کم است، اگر حضوری یا نیمهحضوری یا غیرحضوری کنید چه فرقی میکند؟ او آموزش نمیبیند، چه حضوری و چه نیمهحضوری. آنچه الان باید از آموزشوپرورش مطالبه کنیم این است که زیرساختهای تولید برابر آموزش را برای همه اقشار فراهم کند.
حسینی گفت: تعویق کنکور به نفع عدهای و به ضرر عدهای دیگر است؛ بهنفع طبقات پایینی است که در این مدت فشار کرونا و وضعیت اقتصادی آنها را از هرگونه درس خواندن انداخته و بهنفع موسسات کنکور و مدارس غیرانتفاعی است. موسسات کنکور بچههای خود را بسیج کردهاند که با مجلس تماس بگیرند و بخواهند کنکور را بهتعویق نیندازید، یعنی هرکسی پول میگیرد با یک منطقی این اتفاق به نفع او است.
عضو هیاتعلمی دانشگاه تهران بیان داشت: آنچه باید از آموزشوپرورش مطالبه کنیم این نیست که پروتکلهای سلامت را چگونه اجرا کند، ستاد ملی کرونا میگوید کدام پروتکلهای سلامت بهترند. این مرحله کارشناسی است، اما آنچه ما از آموزشوپرورش میخواهیم این است که جهتگیری ضدعدالت خود را تغییر دهد. تا لحظهای که آموزشوپرورش جهتگیریهای ضدعدالت دارد، هر پروتکل سلامتی بهنفع سلامت طبقات بالا و بهضرر مستضعفان است. آموزشوپرورش امروز باید کلاس فراهم کند، باید اینترنت فراهم کند، باید زیرساختهای آموزشی برای مناطق محروم و بیصداهای اطراف فراهم کند، آموزشوپرورش باید جلوی مدارس غیرانتفاعی را بگیرد که بهصورت وحشتناکی مدارس دولتی را از بین میبرند.»